Бали

Остров Бали се намира в сърцето на Индонезийския архипелаг, който е най-големият на планетата с неговите общо 17 500 острова. Заедно с остров Ява, разположен на запад, и Ломбок – на изток, трите острова образуват верига, която е известна като една от най-красивите, спокойни, екзотични и луксозни туристически дестинации в света.

На западната част на острова е разположено голямото пристанище Сингараджа. Столицата на Бали е Денпасар, разположена на южния бряг. Друг особено интересен град е Убуд, който се счита за свещено място. Двете населени места предлагат множество музеи, галерии. Други популярни туристически градове на Бали са Кута, Санур, Джибаран, Семинийак и Нуса Дуа.

Днес на остров Бали живеят около 3 милиона души. 93% от тях са хинди, а останалата част мюсюлмани. Основната част от препитанието на местните идва от земеделието и по специално отглеждането на ориз. Риболовът е другият голям отрасъл на Бали. Типично за Бали е голямата поляризация на бедни и богати.

Бали е невероятна съвкупност между красиви плажове, тропически климат и джунгла, извисяващи се вулкани, планински склонове покрити със стъпаловидно оформени оризови тераси.
Освен да се порадват на неповторимата природна красота, туристите от цял свят имат възможност да се докоснат до богатата култура на тукашните хора. Ислям и будизъм се преплитат и съставят уникалните традиции и изкуства, сред които смайващи танци, скулптура и живопис. Неслучайно Бали е известен още като „Острова на хилядата храма“ заради множеството си храмове.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress