Бодрост – изборът на скиори и сноубордисти

Югозападните склонове на Рила пазят място на най-близката планинска туристическа дестинация до Благоевград. Ако искате да покарате ски или просто да полудеете върху снега, трябва да посетите курорта “Бодрост”.
Маршрутът от Благоевград до ски пистите е сравнително лек, а разстоянието напомня маршрута от Банско до пистата на Шилигарника или Бъндеришка поляна. Няма съмнение, че един от най-красивите и тихи зимни курорти в България е именно Бодрост. Със своите нови ски съоръжения и отлични условия за ски туризъм, курортът в Рила планина е примамлива дистинация както за българи, така и за чужденци.
Снежната покривка се задържа от декември до април всяка година, а ски пистата е с дължина 2000 м. На разположение на скиорите има ски влек с начална станция на 1400 м надморска височина и горна станция – 1750 м надморска височина, а също така къс учебен влек и кабинков лифт.
Приятно впечатление ще ви направи по-малката натовареност на пистите и съоръженията, което е една добра възможност да се отдадете само на ските или сноуборда. По сложност пистата е на ниво, което задоволява изискванията и на най-добрите скиори.
Приятната изненада е закритият плувен басейн с олимпийски размери и с минерална вода, намиращ се в района на комплекса.
Планинският курорт „Бодрост“ е изходен пункт за редица маршрути в Рила, които са добре маркирани и водят до известни природни обекти, като резервата “Парангалица” и уникалния Национален парк “Рила”, например.
Любителите на вечерните забавления също могат да бъдат спокойни, тъй като Благоевград е съвсем близо – с неспиращия си нощен живот, многобройни дискотеки и атракционни заведения.

Към всичко това остава само да добавим, че цените на хотелите и ски съоръженията са доста приемливи.

Транспортни връзки:
София – Бодрост – 122 км
Благоевград – Бодрост – 25 км
Пловдив – Бодрост – 260 км

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress