Българско черноморско крайбрежие

Българското черноморско крайбрежие е изключително красиво, многоразнообразно и притежава всичко необходимо, за да осигури и на най-взискателния посетител приятна, пълноценна и неповторима почивка през пролетта, лятото и есента. Мек климат, ласкавото пломоре, просторни пясъчни плажове, обилно слънце, лек приморски бриз и всичко това съчетано с прохладата на зелени паркове, гори и градини, лече ни минерални извори, живописни скалисти масиви и романтични заливи, лимани и лагуни. Богата и древна е историята на земите ни край черноморския бряг. Останки от древни селища, светилища, крепости, църкви и манастири, уникални находки от различни исторически епохи. Много и все вълнуващи са легендите, свързани с морето, селищата, хората.

Днес на около 25% от черноморския ни бряг са разположени курортите. Над много от тях се вее престижният международен знак „Син флаг“, отличие, което се връчва от Световната фондация за екологично образование за най-добри плажове и яхтени пристанища.
По дългия 378 километра български черноморски бряг всеки може да от крие място за себе си – дали ще отседне в луксозен хотел, във ваканционно селище, в елегантен частен хотел или в гостоприемна българска къща, на палатка в къмпинг или в каравана край самото море, тук всеки е добре дошъл.

Удоволствието от срещата с морето и красивата природа е съчетано с висококачествено обслужване, с добра база, осигуряваща богати възможности за различни водни спортове и разнообразни атракции. Летният отдих може да бъде съчетан с балнеолечение, калолечение или просто с една разходка край брега или романтична екскурзия по море. Приятно e да поседнеш и да си побъбриш и с местните хора, живеещи край морето.

Един коментар към “Българско черноморско крайбрежие”

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress