Виена

Разположена на двата бряга на река Дунав, в югоизточната част на Централна Европа и в североизточната част на Австрия, в близост до Чехия, Словакия и Унгария, Виена е една модерна и динамично развиваща се столица.

Виена е предпочитана туристическа, защото определено има какво да покаже. Преминавайки през символите на града: катедралата “Св. Стефан” и Пратера, ще разгледате и Хофбург с Хелденплац, Шьонбрун, Белведере – благодатна земя за всеки турист. Въпреки всичките невероятни забележителности, като че ли естествената и величествена цялост на Виена не е същата без виенските кафета и дворове, парковете, кривите улички в стария град, спокойните къщи в покрайнините. Всичко това формира неповторимия облик на австрийската столица, съхранила духа и красотата си непокътнати от времето.
Ако се объркате сред забележителностите и местните обяснения за посоката, не се стряскайте. Отпуснете се, Виена ще ви хване за ръка и ще ви почете история. Заслушайте се и ще видите, че разбирате езика.

Координати: 48°13. с. ш. 16°22. и. д.
Религия: Виена е седалището на виенската римокатолическа църква, ето защо около 50% от населението са католици, следвани от около 25% атеисти, мюсюлмани, православни и протестанти са около 18%.
Градски транспорт: €1.80
Дневната тарифа на такси: €2.50
Валута: Евро
Работно време: Повечето магазини са затворени в неделя и по празници.

The Vienna card: С купуването на тази карта вие си осигурявате повече от 210 намаления за различни забележителности: музеи, театри, концерти, магазини, кафенета, ресторанти, както и неограничено пътуване с метро, автобус и трамвай на територията на Виена. The Vienna card е валидна 72 часа и струва 18.50 евро.

Туристическа информация
Vienna Tourist Office
Адрес: Albertinaplatz/Maysedergasse, District 1
Работно време: 09.00–19.00
Тел: +43 (0)1 24 555
Уеб сайт: www.wien.info

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress