Гмурнете се в Сардиния

Ако си мислите, че адреналина на туристите в Сардиния се покачва само над водата, се лъжете. Подводната сцена на острова също си струва да се види. Почитателите на гмуркането ще се изненадат от скритите богатства в дълбините на морето.

Морските дълбини ще ви омаят с красота и багри.

Начинаещи водолази, както и експерти, разполагащи със специална апаратура, ценят гмуркането по тези места. Начинаещите могат да посетят по-лесните за обиколка пещери и проломи. Истински празник за очите е гледката на морската флора и фауна. Лесно могат да се видят къдрави червени корали, а светлинното шоу, което естествената слънчева светлина прави, е като допълнителен бонус.

Ако дълбокото гмуркане не е за вас, но все пак искате да изпитате нещо по-различно, посещение на руините на Нора и Пула, ще бъде идеално за вас.

Да видиш морските обитатели отблизо е неописуемо.

На около 12 метра дълбочина ще се насладите на подводни руини. В залива на Каляри има много потънали кораби от Втората световна война, Алегро и Порто Конте също не отстъпват в това отношение. Водолази от цял свят идват, за да разгледат точно тези кораби.

Ако пък сте истински ентусиасти в гмуркането, може би ще ви хареса да наблюдавате морския живот на по-голяма дълбочина.

Запалените водолази могат да изследват и най-голямата подводна пещера в Средиземно море – Нерео, намираща се в Алгеро. Природните чудеса поздравяват опитни водолази в Исола Таволара и Коста Смералда. Цветни изобилие от флора и фауна може да се види на дълбочина от около 30 до 50 метра, така че тук са необходими малко повече умения.

Препоръчваме ви да разгледате пещерата Oyster в Golfo di Orosei. Ще видите редки стриди и различни фосили. Светлината на прожекторите ще приковат скариди и миди в техните естествени местообитания, както и потопени колони и сталактити, в близост до горната част на пещерата.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress