Вече 100 години това място е една от топ забележителностите в Европа

Усещането тук е смесица от докосване с небето и спираща дъха природна красота. Мястото може да бъде посещавано целогодишно, а неговото име е Горнерграт. Билото се извисява на почти 3100м височина и е една от най-посещаваните природни забележителности в Швейцария през последните 111 години.

Панорамата, която се открива тук е една от най-красивите в Европа. Тук погледът ви стига до масива Монте Роза и върха Дюфур, който е най-високият в страната (4634м), както се вижда и вторият най-голям глетчер в Алпите (Горнерглетчер), а да не забравяме и останалите 29 върха, които преминават границата от 4000м. Когато се озовете тук имате чувството, че ако се протегнете можете да докоснете всичката тази красота.

До Горнерграт можете да достигнете посредством най-високата открита железница в Европа, която тръгва директно от железопътната гара в Цермат. Влаковете пътуват целогодишно и 24 часа в денонощието. Дори самото пътуване с влака е своеобразно приказно изживяване – впечатляващи мостове, преминаване през алпийски галерии и тунели, гори като в приказките и ливади като тези в рекламите за алпийски шоколади, а също и да не забравяме невероятните скални образувания и алпийски езера. Всичко това е реалност, която може да бъде видяна и изживяна. Просто усещането е като за друг свят.

Това пътуване ще ви отведе и до най-високо построение хотел – „Кулмхотел Горнерграт“ на височина от 3100м. Това обаче не е всичко, защото към него има изградени обсерватория, мол и естествено има ресторант.

Иначе самият Цермат е един от най-известните зимни курорти в Швейцария, който е разположен в непосредствена близост до границата с Италия. Както може да се очаква тук туристите могат да практикуват всякакви зимни спортове. Много любопитни са предлаганите екскурзии.

Сред тях е т.нар. „Глетчер Експрес“. Това е една от най-известните железници в света. Пътешествието започва от Цермат и може да ви отведе до Давос или Сейнт Мориц. Това е едно целодневно пътуване през девствени алпийски местности, бляскави лечебни курорти, приказни каньони, 91 тунела и около 291 впечатляващи моста.

Друго незабравимо преживяване е посещението на „Глетчър Палас“. Тук можете да видите и усетите мистиката на ледения свят в един от най-високите подобни дворци в света. До тази забележителност се стига с лифт, а атмосферата е гледките не могат да се забравят никога.

Сред другите незабравими екскурзии тук можете да си изберете да видите как се произвеждат швейцарските сирена или да си направите панорамна обиколка с хеликоптер, както и да изберете сред множество други интересни дейности и маршрути.

actualno.com

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress