Еквадор – от всичко по много

Еквадор е страна с грандиозно разнообразие и красива природа. От плажовете до вулканите, тук можете да намерите почти всеки вид от флората и фауната.

Държавата се намира от двете страни на екватора, откъдето произлиза и името ѝ. Столицата на страната е град Кито. Страната има голямо климатично разнообразие, определено от надморската височина. Западните крайбрежни части имат тропичен климат, с тежък дъждовен сезон. Във високопланинската част на Еквадор, климатът е умерен и относително сух.

В Еквадор възможностите за туризъм са едни от най-добрите в света. Най-хубавото е, че страната предлага възможност да се насладите на руините, оставени от индиански култури, населявали местностите преди много години. Освен това дава лесен достъп до една от най-големите тропически гори в света – Амазонка! Ако всичко това не ви е достатъчно – островите Галапагос могат да предложат много на по-смелите авантюристи.

Популярните туристически дестинации в Еквадор включват разнообразни дейности, като конна езда, каране на каяк, плуване, сърф, ски, джет, парапланеризъм, рафтинг, пешеходен туризъм, волейбол, гмуркане, скално катерене и планинско колоездене. Някои от дейностите са малко екстремни, докато други са нежни и релаксиращи, така че можете да изберете това, което най-добре ще ви пасне. Някои места в страната са прекрасно съчетание на почти всички изброени възможности за запълване на свободното време, докато други не предлагат почти нито една от тях, затова винаги е най-добре да се запознаете с предлаганите забавления в избраната от вас дестинация.
Друга причина, поради която туризмът е във възход, са руините на инките в района – доста големи и впечатляващи. Забележителни са руините Rumicucho, La Tolita и Tomebamba. Инките обаче не са единствената култура, оставила своя отпечатък тук. Има различни руини, свързани с древната култура Валдивия, които са разпръснати из покрайнините на Гуаякил.

Също така популярен сред туристите е пазар в Otavalo. Изобилието от ръчно изработени стоки, могат да направят деня ви доста цветен. Истинско предизвикателство е да изберете какво да купите от това море от цветове, но можете да бъдете сигурни, че получавате най-високо качество, независимо от това, което сте избрали.

Релаксация може да се намери в Банос, откъдето се извисява гледка към величествените Анди. Или можете да се насладите на морските вълни в Salinas. Може да проучите басейна на Амазонка. Предлагат се всякакви обиколки на джунглата.

В Еквадор има толкова много неща за вършене, че никога няма да се отегчите.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress