Екзотични сватбени дестинации

Все повече младоженци търсят екзотиката на романтична сватбена церемония в близки и далечни краища на света. Най-предпочитаните дестинации са островите в Индийския океан и Карибския регион. Тържествата се организират на плажа, по залез, или в богато украсени беседки в луксозните хотели.

Индия, Тайланд, островите на Френска Полинезия и Индонезия също са притегателен център за всички влюбени. Там по време на будистките и хиндуистките церемонии младоженците се обличат в традиционни костюми, с изобразени ритуални знаци по ръцете и лицето.

Една от най-романтичните церемонии се предлага на Таити. Младоженците плават към плажа на пирога, съпровождани от танцьори. Във втора пирога плават музиканти, които изпълняват сватбени мелодии на морски раковини. До мястото на церемонията булката е отнесена на носилка, седяща в специално кресло. Самият обред се провежда от местен духовник, който произнася различни заклинания на местно наречие. След като всички зли духове са прогонени, на младоженците дават да пият кокосово мляко и ги закичват с гердани от цветя.

Сватбената церемония в Бали може да бъде организирана в Парка на слоновете. Празнично украсените животни довеждат невестата на церемонията, а след това отвеждат венчаната двойка.

Един от вариантите за романтично сватбено тържество винаги са били морските круизи. На лайнерите може да се организира венчавка, провеждана от капитана.

Красиво и наистина шик протичат сватбените церемонии във Венеция. Италианският град се слави като най-романтичната дестинация. Цялата сватбена процесия плава с годноли от хотелите до двореца, където ги посрещат музиканти и артисти.

Красива и запомняща се сватба може да се организира и във Франция – например в един от старинните френски замъци в Нормандия. По правило младоженците и гостите прекарват няколко дни в замъка.

Не забравяйте обаче, че тези ритуали нямат юридическа сила. Когато Мик Джагър реши да се разведе след церемониален брак на остров Бали, се оказа, че обвързването му е невалидно пред английските власти.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress