Екохотел Вишнево ***

Екохотел „Вишнево“ се намира в едноименното село – една от перлите на Смолянския край. В тази си част Родопа планина е най-привлекателна за туристите с девствената си и величествена природа. От разположената живописно на южен склон хотелска сграда се разкрива невероятна панорама на преливащи се зелени и сини върхове, достигащи до хоризонта. Кристално чистият въздух и магнетичната тишина ще ви накарат да се откъснете от напрегнатото ежедневие и да се вслушате във вълшебната песен на птиците и звънкия глас на чановете.

Хотелът разполага с 15 стаи /7 двойни и 8 тройни/ – със самостоятелен санитарен възел, сателитна телевизия, безжичен интернет и възможности всяка от тройните стаи да се ползва и от четирима души.

Село Вишнево се намира на 5 км от общинския център Баните, на 57 км от Смолян, на 123 от Пловдив, на 263 км от София. Надморската му височина е в границата от 700 до 1200 м. Климатът се характеризира с прохладно лято и мека слънчева зима.

Маршрути:
Има няколко пътя, по които можете да стигнете до Екохотел „Вишнево“, тръгвайки или минавайки през Пловдив. Трудно може да се каже кой е най-впечатляващият от тях. Първият е по главния път за Смолян, от който се отклоняваме през Роженския проход. И тук вариантите са два: единият през живописното с. Момчиловци, а другият – покрай Националната астрономическа обсерватория на връх Рожен. Следват красивите родопски села Виево, Славейно, Петково, Малка Арда и балнеоложкият център Баните. Този път е проходим през цялата година. Вторият маршрут се отклонява от пътя през Пловдив – Смолян при Юговското ханче в посока гр. Лъки. Тук също имаме избор. Единият е през най-високото село на Балканския полуостров – с. Манастир и под двехилядника връх Свобода, на който можете да се качите без особени усилия, тъй като до върха са изградени стълби. Пътят е изцяло асфалтов, а участъка след с. Манастир е съвсем нов и ни дава възможност да се полюбуваме на невероятните гледки, разкриващи се пред очите ни. Все пак участъкът е непроходим през снежната част на зимата.
Вторият вариант е преди гр. Лъки да се отклоним през ловния резерват „Кормисош“, като пътят минава близо до религиозния център Кръстова гора, където според преданията е заровена част от Христовия кръст. За съжаление една, макар и малка част от пътя е без асфалтово покритие е се препоръчва за коли с висока проходимост.
Други туристически маршрути са връх Свобода, връх Рожен, където може да посетите Националната астрономическа обсерватория, хижа „Преспа“, Хайдушки поляни, Пампорово, ловното стопанство Кормисош и много други.

Контакти:
с.Баните
Тел.: 032 267 251
GSM: 088 880 32 41
GSM: 088 725 12 82
E-mail: info@ecohotelvishnevo.com
Уебсайт:
www.ecohotelvishevo.com/

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress