Интересни класации

Знаете ли коя е най-щастливата нация? Къде правят най-много секс? Кои са най-големите песимисти? Къде са най-образовани? В изследването са включени над 50 държави, като парадоксът е, че високият стандарт на живот не е белег за щастие и удовлетвореност – в Европа са едни от най-песимистичните нации, а някои от най-щастливите са в Азия и Африка. Вижте едни от най-интересните класация на държавите според различни авторитетни проучвания.

Най-щастливата нация
Според изследване на Gallup International Association колумбийците са най-щастливият народ в света. Те са почти два пъти по-щастливи от средното за света. На 3-то и 8-мо място в класацията са други южноамерикански държави – Бразилия и Перу.

Най-сексуалната нация
Най-много секс правят в Гърция. Може да са във финансова криза, но според проучванията на Durex, гърците правят най-много секс. Изследването показва, че 87% от гърците правят секс поне веднъж седмично, като изпреварват дори горещите бразилци, където веднъж в седмицата се разписват 82% от населението. Интересното е, че канадците и американците не влизат дори в топ 10 на тази класация.

Най-чистата държава
Исландия е на първо място по чистота в света. Следват държави като Швейцария, Куба, Нова Зеландия и други. На дъното на тази класация е Сиера Леоне.

Най-толерантната нация
Това несъмнено е Нова Зеландия. The Economist прави класация на държавите, в които липсва дискриминация спрямо нежната половина от човечеството. Жените са третирани наравно с мъжете по отношение на възможности за работа и на заплащане. На дъното на класацията са Южна Корея и Япония – там рядко ще видите жени на високи постове. Отчетена е и най-добрата финансова поддръжка за отглеждане на дете – първо място е Нова Зеландия, следвана от Финландия и Швеция.

Най-пацифистки настроената държава
Според изследването Global Peace Index държавата, в която има най-малко насилие, е Исландия, следвана от Дания и Нова Зеландия. Последни в класацията са Сомалия, Афганистан и Судан.

Най-образована нация
Според изследване на ОИСР най-образованото население в света е това на Канада. През 2010 година около 51% от населението е ангажирано в някаква форма на висше образование. Следват Израел, Япония, САЩ, Нова Зеландия и Южна Корея. Във всички тези държави над 40% от гражданите продължават образованието си след гимназия.

Най-богата държава
Според списание Форбс Катар е най-богата държава в света за 2012 година, като изпреварва Люксембург.

Най-песимистичната нация
Въпреки че се радват на отлична храна, най-добрите вина в света, красиви жени и си имат града на любовта – французите са най-песимистично настроената нация.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress