Интересни факти от света на животните

Знаете ли кое е единственото животно с 4 колена, което не може да скача и чието бебе тежи 100 кг? Слонът, разбира се! Въпреки че изглежда тромав, този прелестен гигант изминава средно по 100 км. дневно.

Интересен факт, който малко хора знаят, е че хамелеонът не сменя цвета си само когато е изплашен или се защитава от врагове, а и според настроението си. Подобно на хората, когато е тъжен или весел, той избира съответната окраска, която да пасва отлично на настроението му.

Знаете ли, че езикът на синия кит е по-тежък от възрастен слон. Сърдечният му ритъм го нарежда сред феномените сред животните: само 9 удара в минута. Ето защо това е бозайникът с най-бавен пулс на земята.

Совите не са това, което са! Интересни са с това, че имат развити очни ябълки и зрението им е по-добро от това на човека. За да погледне погледне настрани обаче, совата трябва да върти цялата си глава.

Забавен факт за делфините е, че спят винаги нащрек – едното им око е винаги отворено. Друг факт е, че мозъкът им се отличава с толкова силно нагъната мозъчна кора и те съперничат по интелект дори на човека.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress