Истината за Бермудския триъгълник

Триъгълникът на смъртта, както често е наричан Бермудският триъгълник, се намира в Карибския басейн, съвместяващ трите ъгъла на Бермудските острови, Флорида и Пуерто Рико.
Определян е като тайнствено, дори мистично място, което поглъща всеки попаднал самолет или кораб, заедно с екипажа. Докладвани са редица случаи на преминаващи летателни апарати над Бермудския триъгълник, които изчезват завинаги.

Съществуват различни хипотези, опитващи се да обяснят тези невероятни изчезвания на морски и въздушни съдове. Според някои теории мистериите в тази част на света не са по-често явление отколкото на други места в световния океан и могат да се обяснят с естествени причини. Според други автори обаче, изчезванията на кораби и самолети съвсем не са нещо случайно.

Една от теориите е свързана с географските характеристики на района, където се срещат студеното Лабрадорско и топлото Гълфстриймско течение. Това създава нерегулируеми вихри и чести мъгли, които затрудняват движението на съдовете.

Хипотезата с най-много привърженици разкрива тайната с обяснението, че в този район са съсредоточени големи количества метан, който щом излезе на повърхността, може да преобърне големи кораби, а попадайки в двигателите на самолетите предизвиква сериозни повреди.

Съществуват и теории, свързани с необичайни магнитни явления или генериране на инфразвук от морските вълни или че има голямо находище непреработен уран.

Много хора обясняват загадката на триъгълника с паранормални явления: извънземни, черна дупка, която поглъща всичко, електронна мъгла, която обърква уредите за навигация.
Каква е вашата теория за Бермудския триъгълник?

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress