Кения – готови ли сте за приключения

Разположена на източния бряг на Африка, Кения предлага всичко, за което можете да помислите: савани, пустини, планини, гори, езера, тропическо крайбрежие, вековни традиции и, разбира се, приключение след приключение.
Граничи с Етиопия, Сомалия, Танзания, Уганда, Южен Судан и Индийския океан. Столица е Найроби – космополитен град с близо два милиона население, средище на търговията в Централна Африка.

На територията на Кения са открити едни от най-древните останки от представители на човешкия род. Днес тя е една от малкото африкански държави със стабилно развиваща се икономика. Водещ отрасъл е селското стопанство. Не може да не се отбележи и факта, че от 1968 г. до днес кенийците имат спечелени от състезания, свързани с бягане, над 26 златни медала.

Вторият по големина град и най-голямото пристанище в страната е Момбаса. Курортният град предлага уникални гледки на едни от най-красивите и екзотични крайбрежия на Индийския океан.
Местните хотели са уникално съчетание от суахили и арабска архитектура, перфектно обслужване и невероятна кухня.

Най-големият природен резерват в Кения, Масай Мара, се намира на самата граница с Танзания и е северно продължение на Серенгети. Самият национален парк Серенгети е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Разнообразието от животни в Масай Мара е огромно: зебри, газели, слонове, жирафи, щрауси и още много други, сред които можете да се разходите. Сафари до резервата предлага невероятната възможност да наблюдавате животните отблизо. Ако имате късмет, можете да видите носорози и леопарди, минаващи на около метър до вас.

Друга местна атракция е река Мара – там спокойно можете да наблюдавате ленивите хипопотами и потайните крокодили. Дружелюбни жирафи очакват да ги нахраните в „Жираф център“. Докато пиете следобедна напитка, жирафите ще похапват от собствените ви ръце – уникално изживяване, нали?

Над 1 мил. чуждестранни туристи годишно посещават националните паркове и плажовете по океанскато крайбрежие на Кения. Ще бъдете ли един от тях?

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress