Кой каза Фиджи?

Ако обичате авантюристичните почивки или сте почитател на продължителното излежаване с коктейл в ръка, ако търсите забавна дестинация или любовна идилия, ако искате да събирате тен редом с Никол Кидмън или търсите усамотение…кой каза Фиджи?

Фиджи е дестинацията, която предлага по нещо за всеки: белите пясъчни плажове, тананикащите кокосови дървета, безкрайната морска шир, едни от най-добрите хотели в света, гостоприемството на местните жители, невероятните деликатеси. Имате нужда от още нещо? Разбира се, че има възможност за водни спортове. Освен всички други, за които се сетите, гмуркането и сърфинга са неделима част от преживяванията на всеки турист. Неслучайно Фиджи е предпочитана дестинация от любителите на подводни снимки, защото всеки сантиметър от изключителния коралов риф е кристално ясен.

Една от най-предпочитаните дестинации за меден месец.

Държите на контакта с местните традиции и занаятите, на Фиджи ще ви научат как да направите кошници от естествени материали, можете да разгледате традиционната керамика, да чуете легендите за местните лековити билки, и, разбира се, да станете част от техния спектакъл на радостта от живота, изразен под формата на песни и танци. Можете да се потопите в неповторимата култура и като посетите Националния музей на Фиджи. Истинско приключение е долината Сабето до градината на Спящия гигант, където се намира най-голямата колекция от орхидеи, основана от известния Реймънд Бър.
История? Предлагат се посещения до пещери, придружени с разкази за велики вождове и племенни войни, а ако ви се слушат легенди за канибали, попаднали сте на точното място. Ще ви разкажат, че първите гости тук били корабокрушенци и избягали австралийски затворници. Местните посрещнали новодошлите радушно, като им направили място на трапезата си. По-късно дошли мисионери по тези места и изкоренили завинаги канибализма, заменяйки го със смирението на християнството.

Хотел под водата.

И това не ви е достатъчно? Спа удоволствията тук са запазена марка, а масажите успокояват душата и подмладяват тялото. Можете да танцувате цяла нощ в местните клубове или пък да вечеряте на свещи насред океана, като наемете къща във водата. Можете и да обикаляте по планински пътеки, да поплувате под водопад, да запомните завинаги Южния Пасифик, извисявайки се с въздушен балон, да се насладите на 360-градусови завъртания с джет, да се насладите на градините от орхидеи, да нахраните малките акули под строгия контрол на вашия гид, да пообиколите с малък самолет, автобус или лодка, да се насладите на заслужено пазаруване в столицата Сува, която, между другото, ще ви изненада с интересната смесица от колониални сгради и модерни небостъргачи. Трябваше да сложим точка, явно ще има и втора част.

Фиджи видео

Един коментар към “Кой каза Фиджи?”

  1. Димитър каза:

    Страхотно място за почивка! тюркоазено сини лагуни, заобиколени от тропическа растителност – истински рай! ааа този хотел под водата вече е факт? не е за вярване – удивително 🙂

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress