Красиви места, които трябва да видите преди да умрете

Първата снимка е на водопада Скогафос (Skógafoss) в югоизточна Исландия. Той пада от 60 метра височина, разпръсквайки водни пръски, които през слънчевите дни образуват ярка дъга. Ширината му достига 25 метра.

Мистична легенда разказва, че под водите на водопада е заровено съкровището на викинга Thrasi Thorolfsson – първият заселник в района. Той скрил съкровището си в една пещера зад водопада. Историята разказва, че през годините много хора са правили безуспешни опити да се докопат до ковчежето със златни монети, докато най-накрая един мъж успява. Макарата, която е използвал по-късно е послужила за направата на вратата на църквата в Скогар, а днес е една от атракциите на тамошния музей.

Колмар е се намира в Североизточна Франция. Той е изключителен град, който предлага на посетителите си разнообразия от места за отдих и множество забележителности с историческа и архитектурна стойност. Столицата на Централен Елзас, разположена на границата между Германия и Швейцария, между Вогези и Рейн, Страсбург и Мюлуз, изобилства от очарование и блясък, имащи над 1000-годишна европейска история.

Лавандуловите полета в сърцето на Прованс, Франция.

Небето над Индийския океан през нощта.

Столицата на Швейцария Берн (наричан още столицата на шоколада).

Мемориал на ветераните от Виетнам, разположен във Вашингтон и посветен на американските военнослужещи, загинали или изчезнали без вест в хода на войната във Виетнам. Състои се от 3 части – стената на мемориала, скулптурата на 3-та войници и мемориал на жените, участвали във войната.

Наскоро включен в Списъка на световното културно и природно наследство /ЮНЕСКО/, районът “Вулонг”, Китай е истинско златно съкровище за любителите на дивата природа, скалите, пещерите и живописната природа.

Красива гора в Япония.

Шипрок (Shiprock) представлява скална информация, която се издига на над 500 метра височина в Сан Хуан Каунти, Ню Мексико (San Juan County). На езика на индианците навахо (Navajo) думата Шипрок се превежда като „крилатата скала”.

Вашингтон привлича хиляди туристи всяка година с цъфналите си черешови дървета. Всяка година Вашингтон отбелязва празника на традиционния фестивал „Чери блосъм“. Събитието се прави в чест на 1 912 черешови дървета, подарък от кмета на Токио.

Красив залез над Fjällbacka в Швеция.

Долината Ландманналаугар – едно от най-красивите места в Исландия.

Японската градина Портланд в Орагон.

Водопад близо до Огуни, Префектура Кумамото, Япония


Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress