Къща за гости Илиян

Къща за гости „Илиян“ се намира на 10 км. от Троян. Разположена е в централната част на Троянския балкан, където природата и климата са чудесни през всички сезони на годината. Подходяща е за краткотраен и дълготраен отдих за семейни празници, уикенди или почивка в прегръдките на Троянския Балкан.

Първият контакт на гостите е с големия зелен двор с цветна градина, детска площадка и басейн през лятото, както и няколкото кътчета с различни масички из двора. Ще се насладите на слънчево сутрешно кафе и на прохлада за следобеден аператив – разбира се с Троянска сливова, както и барбекю за романтични вечери и вкусна скара, приготвена от вас.

За студените месеци предлагаме механа с автентична камина, битов кът с обзаведена кухня. Тук можете самостоятелно да си приготвите храна в добре оборудван кухненски бокс: ел.печка, скара, хладилник, кафе машина за шварц и експресо, ел.кана, фритюрник, тостер, прибори и чаши. За празници и тържества домакините предлагат храна по предварителна заявка, както и специална украса и изненади.
Тук може да откриете истинското място за отмора и релаксация сред тишина, спокойствие и чист въздух. Имате възможност за наблюдение и демонстрации на местният занаят – грънчарство, както и домашни рецепти за варене на троянска сливова ракия и дегустация.

Брой стаи и брой места:
3 стаи 10 места. Възможност за нощувка до 10 места, два санитарни възела, 3 спални.

Екстри:
басейн през лятото

Развлечения:
За вашето развлечение туристически и велосипедни походи по маркирани маршрути в местността, пикници, гъбарство, билки и диворастящи плодове. В разстояние от 20-30 км. от къщата се намира Троянският манастир, минералните басейни в с. Чифлик и с. Шипково, яз. Сопот с възможност за риболов, както и конна база, през зимата ски писта и безброй места за туризъм, разходки.
Забележителности на град Троян са музей на занаятите, и галерия „Серякова къща”. Всяка година на 25 септември се празнува празника на троянската сливова ракия, а на 14 октомври Петковден е празника на града.
Възможност за походи до Национален парк „Централен Балкан“ и резервата „Северен Джендем“ с подсигурен планински водач.

Цени:
100-150лв.

Адрес:
Троян,с.Балабанско
Телефони за контакти:
0887650185
Уебсайт:
relaxation

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress