Къща за гости КОНСУЛОВАТА КЪЩА

Жеравна със своите дървени къщи, строени през Възраждането, е предпочитано и от наши и от чуждестранни туристи място за отдих. В близост до Жеравна се намират възрожденските села Медвен, Катунище, Ичера, както и историческият Котел с единствения по рода си Природо-научен музей.
В най-големия и добре запазен български архитектурен резерват, в китното планинско селце, нашепващо старопланинските легенди на Йовков, можете да посетите и Консуловата къща за гости. Тя се издига в горната част на Жеравна, близо до механа Кринча и до черквата “ Свети Николай Чудотворец“, в която е организирана експозиция от уникални икони от 17 и 18 век.
От чердака на Консуловата къща за гости се открива живописна панорамна гледка към тучните ливади и зелени заоблени хълмове, опасващи старовремска Жеравна. Ще се насладите на тишината на Балкана в унисон с романтиката на старата възрожденска архитектура.
С външната си дървена облицовка и градешките каменни плочи Консуловата къща вплита в едно старинен дух с удобствата на съвременния дом. С дневната си камина „ашмак“, с трите си спални, с терасата-чердак и красивата цветна градина с каменната чешма, с навеса на барбекюто и тежките дъбови маси Консуловата къща за гости е отлична база за пълноценна почивка в Жеравна.
Консуловата къща има два входа, вътрешно и външно стълбище. На втория етаж са разположени три спални с отделни бани и тоалетни с общ капацитет за нощувка – 7-8 човека. Обзаведени са с вкус в типичния жеравненски стил – дървени гардероби и лампиони от ковано желязо. Всяка стая разполага с телевизор, баня – с топла вода, отоплението е с локално парно.

Цените са за наемане на цялата къща. Ако все пак желаете да наемете по-малка част от къщата, обадете се за цена.
Летен (неотоплителен) сезон: 120 лв.
Зимен (отоплителен) сезон: 150 лв.
Контакти и резервации
телефон за контакти и резервации: 088 99 44 837
Уеб сайт:
konsulov.jeravna.com

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress