Къща за гости Artes

Заповядайте в къща за гости „Artes“, където ще почувствате магическата природа на Белоградчик. Къщата е оборудвана с всички екстри за пълноценна почивка и невероятно преживяване. Първият етаж от къщата е предназначен и оборудван предимино за развлечения. Има голямо помещение разделено на холна част, оборудвана с камина, TV с кабелна, климатик, мека мебел, и друга част – кухня с трапезария. Кухненският бокс е оборудван с всичко, което може да ви послужи, за да развихрите кулинарните си умения.
На първият етаж има голяма тераса (15 кв.м), чудесна за вечеря и забавления на открито. Красива гледка, разкриваща хълма на пещерата „Магура“, Връшка чука, езера, дори и силуетите на Румънските възвишения.

Забележителности:

Белоградчишката крепост „Калето“
В околността са запазени останки и от други крепостни застроявания с наблюдателни цели – при село Кладоруб (някогашното римско селище Камбустика), до село Граничак в местността Ханище, при село Дъбравка и другаде – общо 17 на брой.

Белоградчишките скали
Белоградчишките скали – едно от невероятните природни чудеса на България. Ако идвате от София ще видите първата група скални образувания – Фалков – Боровец. Втората скална група Липеница се намира източно от града, от които най-интересни са Динозаварското и Латинското кале (стратегическа крепост заобиколена от укрепителна стена. Струва си да се види Лепнишката пещера.
Рабишката пещера

Астрономическата обсерватория
Астрономическата обсерватория се намира в покрайнините на града и може да се похвали с един от най-мощните телескопи в България.

Историческият музей
Историческия музей се намира в Ренесансовата къща на семейство Панови (1810), която сама по себе си е архитектурен паметник.

Природонаучният музей
Експозицията на природонаучния музей съдържа 520 експоната, а фонда разполага с още 2500.

Адрес
гр. Белоградчик
ПК 3900
обл. Видин
ул. „Полковник Кантили“ 6
Телефон
0886 / 365-410
Уебсайт:
visitbelogradchik.com

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress