Най-вкусната пица в света

Пицата е позната почти навсякъде по света. Където и да се намирате в Европа или Америка, можете да похапнете пица. Къде обаче я правят най-добре? Кои са местата, известни с приготвянето на най-вкусната пица в света?
Американското издание USNews публикува своя класация на най-добрите пици в света:

6. Рим, Италия

Малките кокетни ресторантчета предлагат невероятно вкусна пица, но въпреки това пицата на парче, чиито вкус е толкова италиански, е истински хит. Вие сами можете да определите колко голямо парче искате да ви отрежат, като цената е според теглото му.

5. Чикаго, САЩ

Историята на тази пица започва още през 1943 година. Стилът на приготвяне включва дебел слой трохи върху дъното на тавата, след което се слага добре разточеното тесто. Щедро се подрежда сирене моцарела, след това желаните добавки и най-накрая доматен сос.

4. Осака и Хирошима, Япония

Знаехте ли, че японската пица е известна, при това доста вкусна? Известна е като „японска палачинка“ или „японски омлет“. Всички съставки се приготвят първо на тиган, след което се поставят върху тестото.

3. Сао Пауло, Бразилия

В града има над 6 000 пицарии. Жителите тук по традиция ядат пица всяка неделя. Тук дори си имат „Ден на пицата“ – 10 юли.

2. Ню Йорк, САЩ

Тук обичат да пекат пицата на плоча, а не в тава. Нюйоркската пица съществено се различава от италианската по това, че е доста по-дебела. В Италия пицата е изключително тънка с дебел слой добавки, докато в Америка е точно обратното.

1. Неапол, Италия

Рецептата на неаполската пица е най-старата в света и всички други пици са нейни вариации. Тук имат организация за запазване на истинската неаполска пица – Associazione Verace Pizza Napoletana.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress