Най-скъпата екскурзия в света

Най-скъпата екскурзия в света се предлага за 1.5 млн. долара за двама. Туристическата агенция Hurlingham Travel, намираща се в Лондон, предлага уникалната възможност на своите клиенти да посетят всеки един обект от културното наследство на ЮНЕСКО (Организацията на обединените нации за образование, наука и култура; United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO).
Това означава посещение на 153 страни и близо 1000 забележителности. В Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО влизат различни обекти (например гора, планина, езеро, пустиня, сграда, археологически обект или град).
Към 2011 г. в списъка са общо 936 обекта: 725 културни, 183 природни и 28 със смесено значение, в 153 страни членки на Конвенцията.
Преди да се впуснете в това зашеметяващо пътешествие, трябва да си освободите около 2 години, което ще ви позволи да разгледате всички обекти по маршрута.
Пътешествието започва с посещение на едно от седемте чудеса на света – пирамидите в Египет.
Следват част от най-интересните забележителности по света: Дъждовните гори, Големия бариерен риф и Операта в Сидни в Австралия, националния парк „Бъфало“ в Канада, национален парк “Йелоустоун”, Хаваите и Статуята на свободата в САЩ, Тадж Махал в Индия, древните скални рисунки в Гобустан (на Каспийско море, Азербайджан), Персеполис в Иран и Ангкор в Камбоджа, Природен резерват Джа в Камерун, Древните крепости в Ксар, Уадан, Чингуети, Тишит и Уалата в Мавритания, Дъждовните гори на Атсинанана в Мадагаскар, Национален парк Серенгети и Килиманджаро в Танзания, Картаген в Тунис, Кралската ботаническа градина между Кю и Ричмънд, Стоунхендж, Ейвбъри, Уестминстърско абатство, Уестминстърски дворец във Великобритания, Метеора, Атон и Родос в Гърция, Историческият център на Санкт Петербург и забележителности в близост до града: Царское село, Петерхоф, Павловск, Стрелна, Гачина, Ораниенбаум, Ропша, Пулково, Шлиселбург и Кронщад в Русия, Версайския дворец, Старият крепостен град на Каркасон във Франция и още много други.

България дава своя принос към световното културно наследство с девет обекта – можете да ги видите тук.

Наред с незабравимото околосветско пътешествие из обектите, национална гордост за своите държави, към цената на екскурзията е включен и задоволителен лукс. През цялото пътешествие пътниците ще пътуват в бизнес класа и ще отсядат в най-луксозните хотели, които мястото може да предложи – Ritz-Carlton в Москва, Cipriani във Венеция, The Plaza в Ню Йорк, Taj Mahal Palace Mumbai в Мумбай.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress