Най-скъпият хотел на Средиземноморието

Ако искате да си направите една наистина запомняща се почивка, не е нужно да ходите до някой екзотичен остров. В съседна Турция се намира най-скъпият хотел на Средиземноморието – „Мардан Палас“.

Хотелът се намира в небезизвестният курорт Анталия и привлича туристи от близо и далеч. За построяването и обзавеждането на този модерен палат са инвестирани 1,65 милиарда долара, а за откриването на хотела на 29 май 2009 г. специално пристигат звезди като Марая Кери, Шарън Стоун, Ричард Гиър, Парис Хилтън, Том Джоунс и др.

Хотелът впечатлява не само със своите 560 стаи, 16 ресторанта, 32 бара, но и с най-големият СПА център и басейн в Европа.

„Мардан Палас“ безспорно е перлата в короната на Анталия. Той е на самия морски бряг и е само на 15 км от летището и 25 км от центъра на града.

Общата площ на комплекса е 180 000 m2, като в него има една 8-етажна, две 6-етажни основни сгради и 30 градински къщички. Интериорът на хотела напомня на пищния лукс от най-славните години на Константинопол. Дизайнът му е повлиян от архитектурата на забележителни исторически сгради в Истанбул от или преди времето на Османската империя: Двореца Долмабахче на Босфора, Мостът Галата, пресичащ Златния Рог, Къз Кулеси и още много други, оставили своето отражение в новия Мардан.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress