На ски в Белмекен

Името Белмекен носят няколко обекта в Рила – връх, хижа, язовир и курортен комплекс. Курортният комплекс “Белмекен” е разположен между планините Рила и Родопи, на 2050 м надморска височина. С какво е различен? С уникалната си екосреда и живописна природа. С какво ще ви впечатли? С тишината и спокойствието, за които жадувате цяла година. Какво предлага? Възможности за спорт и вълнуваща почивка.
Именно тук ще намерите всичко, от което имате нужда, за една запомняща се зимна ваканция. Белмекен разполага с редица удобства и предоставя различни възможности за практикуване на зимни спортове. На територията на комплекса се намира модерна и добре поддържана ски писта, която е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали скиори. От базата можете да си наемете необходимата екипировка, а за желаещите на разположение е и професионален ски инструктор.
Освен ски пистата, Белмекен предлага перфектни условия за спортистите сред вас. В комплекса са изградени зали за борба, бокс, тежка атлетика, лекоатлетическа писта, фитнес-център.
Ако сте от хората, които не обичат претъпканите курорти и държат да си починат пълноценно, отговорът е ясен – “Белмекен”. Забележителности в близост до комплексa са язовир Белмекен и селцето Сестримо, което е често посещавано заради параклиса “Света Петка”. Уникален със своето разположение в скалиста местност над селището, храмът се намира на доста високо и стръмно място, но въпреки това хората и до днес продължават да го посещават.  Невероятната природа и притегателната сила на местността ще оставят едно истинско българско усещане у вас.

Транспортни връзки:

На 140 км от София
На 108 км от Пловдив
На 34 км от Велинград

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress