Подаръци за Дядо Коледа

Дядо Коледа живее на Северния полюс или в Лапландия заедно с неуморни джуджета, които му помагат за изработването на подаръци за всички деца по света. Той лети с вълшебна шейна, карана от елени, и в една-единствена нощ в годината съживява детското в нас и ни предава малко от магията на Коледа.
Все пак голям път го чака Дядо Коледа, за да бъде гост във всеки дом, затова хората по света му оставят на празничната трапеза различни подаръчета на Бъдни вечер. С какво черпят добрия старец в различните страни по света и как му се отблагодаряват за хубавите подаръци – традицията е различна!

В САЩ и Канада оставят скромна почерпка от мляко и бисквити за Дядо Коледа. Прието е този своеобразен дар да се остави на масата или на камината до чорапчетата за подаръци.

В Англия и Австралия имат други разбирания и го черпят с чаша шери и пай. Докато в Уелс и Ирландия му оставят бира, пай с кайма или коледен пудинг, в зависимост от избора на домакините.

Дядо Коледа получава твърда напитка, за да му помогне да се стопли в студената нощ и в Швеция, Дания и Норвегия. Понякога в Скандинавските страни обаче не Дядо Коледа, а малки елфи разнасят подаръците, затова е прието тези важни гости да се черпят с купа оризова каша с канела, захар и мляко.

Някои хора по целия свят са толкова внимателни, че оставят моркови, сено или трева за северните елени на Дядо Коледа. Да, за всички: Дашър, Денсър, Пренсър, Виксен, Комета, Купидон, Донър, Блитцен и Рудолф!

Какво оставяте вие за Дядо Коледа във вашия дом или във вашата страна? Споделете с нас в коментарите по-долу…

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress