Сардиния е рай за водни спортове

„Тази земя не прилича на никое друго място. Сардиния е нещо друго, приказно място…Тя е като самата свобода!“
Дейвид Хърбърт Лорънс “Морето и Сардиния”

Благодарение на уникалното си местоположение и природа Сардиния е предпочитана дестинация за любителите на водни спортове. Спортният туризъм е толкова добре развит, че острова може да предложи на туристите услуги и възможности за спортни дейности от най-високо ниво. От сърф до ветроходство – тук всеки ще намери нещо за себе си.

Яхта, море и залез са неочаквано добра комбинация.

Широката брегова ивица, чистите морски води и климатът са подходящи за крайбрежно корабоплаване. Можете да обиколите района с корабче или да наемете яхта, въпреки че каквото и да изберете, ще забравите с какво обикаляте бреговете в мига, в който съзрете райските плажове и кристалните синьо-зелени води. Сардиния е идеалното място за сърф – съчетание на географското разположение и изложени на вятър вълни. Райски места за сърфистите са Капо Теста, Чиа (където се провеждат и състезания), Порто Поло, Порто Лиша, в близост до Палао, Капо Ману, района около Ористано. Когато силен мистрал удари при Капо Ману, можете да хванете най-големите вълни в Средиземно море – 3-5 метра.

В Сардиния ще се почувствате като господар на вълните.

Ла Мадалена е определен за национален парк и по този начин е доста популярна за гмуркане дестинация. Капо Карбонара, източно от Каляри, в южната част на острова, е морски резерват. Районът, намиращ се южно от залива на Олбия, в североизточната част, също е морски резерват.

Подводният свят ще ви очарова.

Всички тези райони дават възможност за гмуркане в подводни пещери, даже и през нощта, и могат да покажат отблизо обитателите на подводния свят: октоподи, червени и нежни розови корали, голохрили, змиорки, Moray – най-големият вид мида в света, и още много представители на морската флора и фауна.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress