Ски ваканция в Голо бърдо

Голо бърдо не е особено известна ски дестинация, за която обаче ще научат всичките ви приятели, щом веднъж я посетите. Преимуществата да разгледате тази планина като скиор и сноубордист са налице. Хубавото на малко известните ски курорти е, че по пистата с вас ще се спуска единствено приключението. Няма да ги има километричните опашки от туристи, досадната поддръжка и голямото застрояване. Всичко е много просто. Само вие и планината. Всеки запален скиор си мечтае да се спусне пръв по заснежения склон, приканващ към интересно изживяване. Голо бърдо е в състояние да ви предложи точно това. Не се колебайте и тръгвайте!

Разположение:
Голо бърдо е ниска и обезлесена планина (най-високият връх е Ветрушка – 1158м), наамираща се в Западна България, между Пернишката и Радомирската котловина. От югоизток се свързва с Верила чрез нисък рид, а на изток долината на река Струма и язовир Студена я разделят от Витоша. Удобни изходни пунктове за изкачване на Голо бърдо са градовете Радомир и Перник.

Забележителности:
Ще се разходите из резервата “Острица”, една от най-старите защитени територии у нас. Освен това от трите страни на планината Голо Бърдо в триъгълник са разположени Батановският, Радомирският и Студеничкият манастир (гр. Батановци, гр. Радомир и с.Студена) които можете да разгледате. А ако обичате четириъгълници, включете и Перник с крепостта “Кракра”, разположена на десния бряг на р. Струма
В центъра на Радомир можете да видите, както казва Вазов, “тая радомирска Ниагара” – Бучалото – единствения водопад у нас, разположен на територията на град.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress