Уникални снимки на най-красивите места по света

Малък екип от руски фотографи тихомълком създадоха едни от най-детайлните панорами на света, пише Business Insider.

В AirPano участват само осем души. Те се занимават с най-различни неща – от инженерство до медицинска кибернетика. Тези аматьори-фотографи в момента пътуват до различни точки на света и заснемат различни големи градове и любопитни туристически атракции.

Руснаците правят своите снимки предимно от хеликоптери с помощта на специално съоръжение, побиращо 3-4 камери, подредени в кръг. Понякога снимат и от покриви, самолети, дирижабли, балони с горещ въздух и контролирани с дистанционно хеликоптери.

Сергей Семонов, създател на панорамата на Манхатън, която спечели първа награда в конкурса Epson International Photographic Pano Awards, обяснява тук защо намира панорамните снимки за толкова забележителни: „Обичам новите, прогресивни и уникални неща.“

AirPano са създали над 700 панорами, които можете да видите на техния официален сайт. В следващите редове ще откриете едни от най-любимите ни:

Снетръл Парк, първа награда на Epson International Photographic Pano Awards.

Чурун-меру (Анхел), Венецуела – най-високият водопад в света

Еверест. За да направи тази снимка, фотографът Иван Росляков се е издигнал на рекордните 7 км над Еверест.Димитрий Моисенко и Станислав Седов са първите хора за последните 15 години, които заснемат Тадж Махал отгоре.

Вулканът Плоский Толбачик в Камчатка, ноември 2012 г.

Най-голямото виенско колело в Сингапур. То е високо 165 метра.

Столицата Куала Лумпур – най-населеното място във Федерация Малайзия.

Фотографите от AirPano остават при всяка дестинация около една седмица и правят по няколко въздушни снимки. Това е Шанхай, Китай.

Колизеумът в Рим. Според Семонов целта на AirPano е да покаже „нашата планета по начин, по който никой не я е виждал досега.“

Големият бариерен риф – верига от коралови рифове и острови, намираща в Коралово море. Представлява най-голямата коралова система в света, съставена от близо 3000 коралови рифа и 900 острова, и е на възраст 18 милиона години. Дължината му е 2500 километра.

Килауеа – най-активният вулкан на Хаваите.AirPano предлага и виртуални обиколки на градовете, които снима. Това е Барселона, Испания.

Това е Рио де Жанейро, Бразилия. Много от членовете на AirPano са напуснали работата си, за да обикалят по света и да правят тези невероятни снимки.

Един коментар към “Уникални снимки на най-красивите места по света”

  1. Колизеума в Рим изглежда нереално. Иначе и в България си имаме много големи красоти, също!

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress