С какво се улесни пътуването ни през последните 10 години

Помните ли, когато пътуването беше бавно, трудно и изтощително. Много неща се промениха оттогава. В последните десетина години интересни иновации навлязоха трайно в живота ни и улесниха пътуването ни. Вижте една класация, правена чрез допитване в различни държави, като първото място си оспорват куфара на колела и банкомата. А кой е вашия фаворит?

Няколко изобретатели спорят кой е измислил банкомата.

1. Банкомат – всеки път, когато ви потрябват пари, независимо къде се намирате, можете да изтеглите от личната си сметка и то в местна валута, било то долар, евро или рубла. Вече не е нужно, когато сте в чужбина, да чакате, докато банката отвори, а след това да ви заболят ръцете да обяснявате на гишето колко пари искате. Много удобно, нали?

Спорем мнозина това е най-гениалната иновация.

2. Куфар на колела – гениално, нали? Един хитър начин за пренасяне на тежкия багаж от едно място до друго. Чантата на колела е хит, за който всички сме благодарни. Край на болките в гърба и издължените като на горила ръце, имаме си чанта на колела.

3. Онлайн резервация – истинска революция в областта на туризма, която ви дава възможност да планирате пътуването си сами и да променяте плановете си толкова често, колкото ви харесва. Вече не сте зависими от туристически агенции и няма да се надявате на късмета си за свободни хотелски стаи.

Изключително удобна иновация.

Можете да намерите вашата дестинация онлайн, да резервирате хотел, самолетен билет, дори да резервирате билет за театър, без да се налага да излизате от хола.

Някои го предпочитат горещо.

4. Поставка за чаша в автомобила – вече има къде да си оставите кафето в колата. Толкова просто приспособление, че чак се чудите как не сте го измислили вие. Малка, не се набива на очи, издържа на всякакви температурни вариации, върши работа.

Той е полезен спътник.

5. GPS – той е най-полезният спътник, където и да отивате. Да се ориентирате в град, в който никога не сте били, вече е много лесно. Трябва само да знаете точния адрес и да се доверите на малкото интелигентно нещо, което ще свърши останалото. То ще ви информира за най-краткия обход, дори за задръствания напред, а освен това ще ви прави компания.

Ако пътувате често, виждате ползите.

6. Online чекиране на билет – несъмнено едно доста добро улеснение за хората, които често пътуват по въздух. Край на чакането на опашката за билети, рамо до рамо с други нервни пътници. Всичко, което трябва да направите сега, е проверка в интернет и печат на билета веднага. Можете дори да изберете мястото си или да го промените.

Какво ли сме правили без него?

7. GSM– няма повече да търсите телефони кабини и да проверявате за монети из джобовете си. Ако сте в беда, всичко, което трябва да направите, е да наберете номер за спешна помощ. Все пак и мобилния телефон си има своите недостатъци, като това майка ви да ви проверява всеки ден, но все пак предимствата са налице.

Той е навсякъде.

8. Интернет – той е навсякъде. Вече го има във всеки хотел, ресторант, кафене, парк, тоест във всеки град на развития свят. Можете да проверите бързо всяка информация, която ви интересува, да поддържате връзка с приятелите и семейството си, дори когато сте от другата страна на света, да изпращате нови снимки и новини всеки ден.

Снимайте на воля.

9. Цифрова фотография – Край на старите фотоапарати, осветени ленти и неясни снимки. С цифровия фотоапарат можете да направите хиляди снимки, да изтриете веднага тези, които не ви харесват, да ги свалите в компютъра си. Спестявате време и пари. Брилянтно, нали?

А сега накъде? Вие изберете.

10. Онлайн карта – изключително полезна иновация. С нея не само можете да погледнете мястото, което сте си набелязали, но и да разберете кой е най-краткия или най-бързия начин да стигнете до него. Летище, хотел, ресторант, музей – край на играта на криеница, вече всичко е лесно.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress