Може да ви се стори странно, но Тасмания е новата гурме дестинация. Изисканата кухня се е приютила в прелестно съчетание на най-чистите въздух и вода на планетата, далеч от мръсния напредък на цивилизацията. Един истински гурме рай за ценители, който предлага изчистени вкусове и висококачествени био продукти.
Емигрантите от Европа, които населяват австралийския остров, остават оочаровани от прекрасния, почти средиземноморски климат. Така италианците засаждат първите лозя и развиват винената индустрия на острова. Гърците пък са виновниците за кокетните маслинови горички. Постепенно се появяват прелестни семейни ферми, слагащи основата на една великолепна кулинарна традиция.
Да посетите някой от известните ресторанти на острова е истински кулинарен рай. Lebrina, например, е един от любимите ресторанти на Греъм Филипс, автор на „A Guide to Tasting Tasmania”, който се слави с прекрасното си агнешко, сякаш мозък, и пикантни патладжани. Не пропускайте да опитате и тасманийското шардоне – местна гордост.
Малките ферми за плодове също са истински хит. Непременно опитайте пудинг, сладолед, най-добрите свежи био плодове и мармалади.
Moorilla е една от най-старите винарни на острова, която предлага и хотел. Почитателите на хубаво вино и кухня ще останат очаровани – несъмнено ще опитате едни от най-добрите деликатеси на острова. Препоръчани ястия: печено пиле, пай с миди, агнешки котлети, пресни скариди, мидено сашими със сос от трюфели, хайвер от морски таралеж, а за десерт – дюли със сладолед. И всичко това е екологично чисто и местно.