Топ 10 на най-опасните пътища в света

Ако смятате, че магистралите са прекалено спокойни и еднообразни, трябва да изпитате доверието в себе си, като пътувате по някои от най-опасните пътища в света. Ще ви се наложи да шофирате из еднолентови пътища, криволичещи над пропасти, да избягвате насрещните превозни средства, да се справите с дълги кални пътеки.
Вижте топ 10 на най-опасните пътища в света, класирани от Review.com, и тествайте въображението си.

Китай

10. The Highway Tongtian в Zhangjiajie, Китай
Този път е разположен на National Forest Park в планината Тианмен, която се намира в северозападната част на провинция Хунан в Китай. Предизвикателството е усукан планински път, който води до известния Cave Tianmen на самия връх на планината. Пътят е с дължина около 10 км и между 200 и 1200 метра над морското равнище. Слави се с рекордните 99 остри завои.

Норвегия

9 / Trollstigen Road в Норвегия
Този път има няколко остри и тесни завои, разположен в югозападната част на Норвегия. Той има среден наклон от около 9 градуса и 11 много остри завои на 1000 м. над морското равнище.

Италия

8 / Stelvio Pass в Италия

Той е разположен в източната част на Алпите, в непосредствена близост до швейцарската граница. Този път се счита за изключително опасен, защото има 48 остри завои на над 9000 метра над морското равнище. На шофьорите се препоръчва да карат много бавно, защото пътят крие изненади.

Китай

7 / Guoliang Tunnel Road в Китай

Отново Китай. Тринадесет съседните градове са построили този път в Китай. Отнема около 5 години, за да се построи. Регистрирани са доста злополуки с фатален край по време на строителството. Този път е 15 метра висок и около 0,81 мили дълъг. Той е изключително страшно. Има 30 тунела прозорци, които дават на водачите уникална гледка към планината.

Пакистан

6 / Fairy Meadows Road в Пакистан

Пътят се намира в долната част на планината Нанга Парбат, 9-ти най-висок връх на планетата. The Fairy Meadows е всъщност една много красива дестинация. Пътят е 6 мили дълъг, доста неравен, има мантинели за безопасност, затова преминаването отнема около един час.

Чили и Аржентина

5 / Los Caracoles Pass в Чили и Аржентина

Този път преминава през Чили и Аржентина. Има няколко остри завои, но няма обезопасяващи мантинели. Целият участък е покрит със сняг почти през цялата година. А това прави шофирането доста по-опасно.

Мароко

4 / Atlas Mountains Road в Мароко

Този път се намира между Маракеш и Quarzazate в района на Мароко. В него има няколко обрати. Шофирането върху него представлява истински тест за уменията и съобразителността за автомобилистите. 117 мили участък отнема близо четири часа. Но затова пък грандиозната гледка към планината е красиво преживяване.

Франция

3 / Col de Turini във Франция

Този път се използва като високо планински проход във френските Алпи. Височината му е около 1600 метра. Рали Монте Карло е едно от най-известните събития, които се провеждат там всеки януари. Този път има около 34 остри завои. Въпреки това се счита за много „очарователен“.

САЩ

2 / James Dalton магистрала в САЩ

Този път е дълъг около 800 км. Това е неравен чакълест път, започвайки магистрала Elliott в северната част на Феърбанкс, и завършва в близост до Северния ледовит океан. Пътят е построен в подкрепа на Транс-Аляска тръбопроводи. Само тежкотоварни автомобили следват този маршрут.

Боливия

1 / Old Yungas Road в Боливия

Това е най-опасният път в света. Дори го наричат ​​“Пътят на смъртта“. Той е отнел живота на хиляди хора – около 200 до 300 души годишно. Този път е много тесен и постоянн обвит в гъста мъгла и изпарения. Страшни завои, неравности, обрати в продължение на почти 40 мили, докато пътувате от Ла Пас до Коройко. Няма никаква защита от стръмните скали, които могат да паднат на пътя. Най-високата му надморска височина е над 3000 метра.

Ако искате да допълните класацията, направете го в коментарите по-долу!

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress