Топ 5 дизайнерски хотела

Хотелите по цял свят се опитват да изненадат своите посетители с какво ли не: живописен интериор, усъвършенстване на услугите и т.н. Докато някои известни хотели бледнеят с класически елементи, други се впускат в битка за клиенти, вадейки тайно оръжие: дизайнерска креативност. Вижте 5 от най-атрактивните дизайнерски хотели.

Хотел “Marmara”, Анталия (Турция)

 

Този хотел буквално ще ви завърти главата.

 

 

Разположен на 15 км от летището, на 2 км от центъра на Анталия, на висок морски бряг, този хотел ще ви предложи стая с изглед, и друг изглед, и друг изглед.
Това е първият хотел в света, който се завърта на 360º около оста си (88 % от стаите са с частичен или директен изглед към морето). Разположен e на известните Фалезки хълмове с панорамен изглед към Средиземно море.
Revolving Loft: 24 едностайни revolving loft room (ваната се намира посредата на стаята, душът и WC са отделени със стъклен панел). Но това не е всичко! Основната сграда на хотела предлага над 200 стаи, декорирани от известния френски дизайнер Christian Allart. По-просторни от средното ниво, стаите са декорирани в ярки тонове в съвременен стил с уникален интериор. Те са просторни и светли и разполагат с много големи прозорци с изглед към морето или планината.
Хотелът предлага иновативна лоби зона, която има за цел да даде тон за комфорт в общия дизайн. Можете да се наслаждавате на кулинарни шедьоври, докато преверявате имейла си, или да се излежавате на дизайнерските дивани и да прочетете книга от голямата библиотека. Да не забравим и басейна. Има дори гигантска люлка, окачена на тавана, стена за катерене и графити колона, където свободно можете да споделите мислите си с останалите гости.
Дотук добре, има обаче още една дизайнерска характеристика, която спира дъха: изкуствена река за каране на кану и частния плаж на Тюркоазения бряг . Дълга 297 м, реката е напълно контролируема и осигурява адреналин на любителите на водните приключения. И всички тези екстри, без да се налага да напуснетe хотелския комплекс.

 

“Atelier Sul Mare”, Сицилия (Италия)

Хотел “Atelier Sul Mare” в Сицилия е жива витрина за международни артисти и носи послание за работата на много дизайнери, събрани под един покрив. Стаите в този хотел са превърнати в произведения на изкуството, а уникалното е, че и гостите на хотела са част от създаването. Преобладаващата тема е водата – все пак морето е на десет крачки пред хотела. Различните дизайнери използват това вдъхновение по необикновен начини и са насърчавани да изпробват различни стаи по време на престоя си, за да се вдъхновяват от разположението и гледката. Очевидно всеки от тях е намерил своята муза, защото стаите са неузнаваеми. Около половината от тях са превърнати в изкуство, така че ако почувствате, че сте предозирани от модерно изкуство, можете спокойно да се настаните в една от нормалните стаи и просто да погледате залива и да се насладите на гледката. “Atelier Sul Mare” ще ви зарадва още с курсове по керамика, потапяне в блаженството на сицилианските вина и кухня и с класическа музика, разбира се.

“Crazy Bear Hotel”, Бийкънсфилд (Великобритания)

Хотел с дизайн без никакви задръжки – най-вече в бюджета.

Категоричното послание на най-старата сграда в Бийкънсфилд, структурно реставрирана, така че да предложи луксозен дизайн, e пищност и еклектичен стил.
Всяка една от 10-те спални е витрина на висококачествени материали и интересни дизайнерски приумици, преследваща девиза: отдай се на лудостта и потърси авангардни и капризни модели. Кожени мебели, златни и сребърни орнаменти, сатенени тавани, ефектно осветление, уникални вази, огромни полилеи, вани до леглото, огледални стени. Като цяло усещането е за дизайн без никакви задръжки – най-вече в бюджета.
Освен спалните и трапезарията публичните зони включват лаундж бар и два изискани ресторанта. Англичаните предлагат съвременна британски храна, както и тайландски ресторант, побиращ се в помещение с висок сводест таван и специално поръчани дърворезби. Съоръженията на хотела включват още градина с огромен плувен басейн, навяващ безкрайност. Имотът е витрина на драматична архитектура, луксозни материали, ефектно осветление и показни мебели.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хотел „Puerta America”, Мадрид (Испания)

Хотел „Puerta America” в Мадрид е дизайнерското стълпотворение от знаменитости. По проекта са работили най-именитите интериорни виртуози в света.
А за да може дизайнер да се развихри, дай му пространство за нещо специално. Този принцип са последвали и в „Puerta America” – със своите 12 етажа той е платно за 19 дизайн агенции. Ето защо изборът на стая в хотела е от решаващо значение. За щастие можете да разгледате уеб сайта им, преди да решите.
Някои етажа са триумф на стила над материята, а историите за гости, които не могат да се ориентират в обзавеждането на стаята, принудени да звънят на рецепцията за помощ, са многобройни. Въпреки че етажите имат сходно оформление, когато излезете от асансьора на всеки етаж ще се озовете в съвсем различен свят – от футуристични съчетания на червена пластмаса с черен мрамор до традиционните кожа и дърво.
В първия етаж на Заха Хадид изглежда че всичко ще излезе от стената. Банята е структура от пода до тавана, която променя цвета си. Кошът за отпадъци е замислен като предизвикателство за гостите, защото не е толкова лесно да се намери. Можете просто да хвърлите боклука на пода и да изгубите играта.
Осмия етаж от Катрин Финдли, озаглавен „Светлина в движение“ възнамерява да предложи женствено докосване. Отказвайки се да разделя пространството със стени или врати, дизайнерката включва само бели завеси, които разделят банята от стаята. Цялата стая е бяла и образува едно пространство.
Деветият етаж на Ричард Клъкман е изключителен: „Кутии с цветове“. Предизвикателсвото е да намерите всичко в стаята и банята, тъй като е скрито в кутии. Първото нещо, което виждате в банята, е една голяма кутия, в нея е душа, с плъзгаща врата, която го отделя от спалнята с помощта на бяла метална преграда. Контрастира суров индустриален вид със скрито осветление. От решаващо значение за гостите е тяхната изобретателност, докато се питат как да изключат осветлението. А може би ще поспите на светло!

Хотел “Desert Palm Resort”, Дубай (ОАЕ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разположен сред разкошна зеленина, хотел “Desert Palm Resort” е изключително съчетание на обичайния за Дубай разкош и лъскави модни тенденции в дизайна. Този арабски авангард е оазис в пустинята, разположени сред зеленина с ресни от сенки на красиви палми. Настаняването е в 26 частни вили и апартаменти за гости, чиито отличителен дизайн въплъщава простотата и елегантността на непоколебимия лукс. На територията на хотела се провежда шампионат по поло, има училище за езда, конюшни, безкрайна слънчева светлина и идеално поддържани градини с водни елементи. Ако това не ви е достатъчно, можете да се отправите на 4×4 разходка в пустинята и да се наслаждавате на залеза зад дюните или пък да наблюдавате редки видове птици на специалното орнитоложко турне.
Спа съоръженията са също на ниво, затова хотелът “Desert Palm Resort” води до висока степен на пристрастяване.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress