Топ 5 екзотични дестинации

Бали
Бали, фамозният остров на боговете, с разнообразен пейзаж, безкрайна бреговата ивица и пясъчни плажове, е туристически рай от десетилетия насам. Разположен е в сърцето на най-големия архипелаг на планетата – Индонезийския. Туристите все още се опитват да разкрият тайната на този остров и невероятната му притегателна сила към всеки, който реши да се потопи в магията на спа ритуалите или да съзерцава безбрежния океан. Бали получи признанието за най-добър остров през 2010 г. от реномирани туристически агенции – не само заради привлекателната му природа (планински и крайбрежни райони), но и заради разнообразните туристически атракции, отлични международни и местни ресторанти, както и гостоприемството на местните хора.

Бали няма алтернатива - той е неповторим.

Малдиви
Дълго, след като вашият тен избледнее, ще си спомняте за чистата красота на това уникално място. Малдивските острови приковават вниманието на всеки, който търси неповторима екзотична почивка. Малдивският архипелаг се състои от 26 атола, обединяващи над 2000 малки острова, които се простират на над 1000 км до линията на екватора. Само 203 острова са обитаеми, най-големият от които – Мале – столицата. Повечето острови са обгърнати от коралови рифове. Освен всичко друго Малдивите са и най-ниската държава в света – най-високата точка на територията ѝ достига едва 2,5 метра.

Превъзходната степен на красота е Малдиви.

Мавриций - райски приказки.

Мавриций
Оставаме на вълна Индийски океан и коралови рифове. Република Мавриций е островна държава в югозападния Индийски океан, на около 900 км от Мадагаскар. Островите са с вулканичен произход, като най-високият, връх Питон (826 m), е на остров Мавриций. Островът е едно от най-престижните и луксозни места за почивка в света. Може би, защото е щедър на исторически забележителности и предлага почти неограничен набор от дейности, за да ви спаси от еднообразието на плажа и басейна. Водните спортове са улеснени, тъй като островът е заобиколен от коралов риф, предлагайки изобилие от относително плитки и спокойни води. Дейности, като например морски риболов, сърф, уиндсърф, водни ски, обиколки с яхти и дори с подводници, са някои от многото водни развлечения, които ще ви оставят без дъх.

Добре дошли в рая - Кайманови острови.

Кайманови острови
Каймановите острови са разположени в централната част на Карибския басейн, южно от Куба и северозападно от Ямайка, интегрирайки се трите острова: Гранд Кайман, Кайман Брак и Литъл Кайман. Столицата е Джорджтаун. Благословени с приятни температури през цялата година, бели пясъчни плажове и води, изобилстващи с невероятни морски екземпляри, Каймановите острови предлагат едни от най-добрите терени за гмуркане в света.

Пукет, Тайланд.

Пукет
Пукет е една от петте най-предпочитани световни туристически дестинации. Старото му име е Таланг и означава морски нос, може би защото островът изглежда като планина отдалече. Това обаче не му пречи да е най-големият остров и най-популярната плажна дестинация в Азия. Островът е една от южните провинции на Тайланд, свързан с континенталната му част с два моста. Пукет ще ви очарова с ефектни декори, зашеметяващи тропически залези и топло синьо море, както и с оживен нощен живот с много барове, дискотеки и клубове. Водни спортове? Изберете си: плуване, гмуркане, яхтинг, джет-ски, парасейлинг, са сред най-популярните дейности на острова.

2 Коментари към “Топ 5 екзотични дестинации”

  1. Невероятни снимки, как да не му се прииска човек да отиде на Каймановите острови които са разположени в централната част на Карибския басейн, южно от Куба и северозападно от Ямайка, интегрирайки се трите острова: Гранд Кайман, Кайман Брак и Литъл Кайман, ще можем да видим толкова красиви и екзотични места на веднъж идеална почивка.. Столицата е Джорджтаун. Благословени с приятни температури през цялата година, бели пясъчни плажове и води, изобилстващи с невероятни морски екземпляри, Каймановите острови са мечта , един малък сън от който отидеш ли не искаш да се събуждаш.

  2. Страхотно е че има подобни места по света като този…островът е едно от най-престижните и луксозни места за почивка в света. Може би, защото е щедър на исторически забележителности и предлага почти неограничен набор от дейности, за да ви спаси от еднообразието на плажа и басейна. Място,което си струва да се види и ако не тази година то другата година може и да събера парички , не е чак толкова скъпо пък и ако си поставим за цел няма място до което да не стигнем.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress