Топ 8 на най-разочароващите туристически дестинации в Европа

Европа е пълна с така наречените „трябва да видите“ атракции, препоръчани от всеки пътеводител. Ако решите да ги последвате, може и да имате късмет да си проправите път през тълпата, за да видите поне част от тях. BootsnAll Travel прави класация на 8 от най-разочароващите забележителности в Европа. Ще добавите ли нещо?


От замъка е останала само тази кула.

8. Замъкът в Дъблин (Dublin castle), Ирландия

Ако сте посетили замъка в Прага (Prague Castle), този замък най-вероятно ще се окаже сериозно разочарование за вас. Когато преминете през главната порта и видите голямата кула, разгледате я отвътре и разберете, че по времето на Тюдорите е била използвана като затвор, ще установите, че това всъщност е всичко. Представител на средновековния замък е само тази кула, а останалата част от него е просто правителствен комплекс.

Статуята е символ на града.

7. Малката русалка (Little Mermaid), Копенхаген (Дания)

Малката русалка е статуя, която е посветена на известната приказка, написана от Ханс Кристиян Андерсен през 1837. Статуята е открита през 1913 г. Невероятно, но факт – тази статуя е най-известната туристическа атракция в Копенхаген. Сякаш градът не е пълен със забележителности. За да стигнете до статуята ще трябва да се разходите дълго покрай пристанището. Това, което най-накрая ще видите, отново ще бъде тълпа туристи и една бронзова статуя, висока 125 см. Повечето от посетителите са изненадани от малкия размер на иконата на града, както и от непривлекателното промишлено пристанище като фон на атракцията.

6. Мостът в Лондон (London Bridge), Великобритания

Лондон Бридж свързва центъра с квартала Соутворк (Southwark).

Виждали ли сте известния мост в Лондон? Не? Не се притеснявайте. Въпреки че носи гръмко име, London Bridge не е най-атрактивният мост над Темза, който можем да си представим. Разположен между железопътния мост Cannon Street и Тауър Бридж, Лондонският мост оформя западната част на т.нар Лондонски басейн. Мостът е най-старата спирка в английската столица и е официално открит през 1836 година.

Катедралата е най-известната забележителност в Испания.

5. “Светото семейство” (Sagrada Familia) отвътре, Барселона (Испания)

“Sagrada Familia” е известната испанска катедрала, която определено трябва да видите. Уникалната сграда е проектирана от гениалния архитект Антонио Гауди през 1886 г., но все още е в процес на изграждане. Поради тази причина е по-добре да се разхождате само от външната страна и да се възхищавате на невероятните форми и детайли на фасадата. Интериорът, за съжаление, може да се разгледа срещу € 11, но не може да предложи много. Ще се сблъскате с куп строителни работници и тежко оборудване. Единствената компенсация за вашата входна такса е интересният музей в края на обиколката.

4. Курортът Сен Тропе, Франция

Курортът е предпочитан от много известни личности.

Никой не може да каже защо, но Сен Тропе се счита за най-удивителният град на френската Ривиера. Факт е, че курортът е толкова пренаселен с туристи, че дори местните бихте предпочели да посетят близкия град, вместо да останат. Въпреки че е много приятно място, Сен Тропе не се различава по нищо от останалите градове на Лазурния бряг, но ако обичате тълпите, определено трябва да го видите! Ако не го направите, добре е да посетите Сен Максим, например, ще се изненадате.

Статуята на пикаещото момченце.

3. “Пикаещото момченце”, Брюксел (Белгия)

Опитните туристи разказват, че наистина не са много забележителностите в Брюксел, освен ако не сте почитател на многоетажни административни сгради. Въпреки това има една атракция, която повечето посетители бързат да заснемат, а именно – малката бронзова статуя на момченце, уриниращо във фонтан. Най-големият проблем с уникалната скулптура обаче отново е голямата тълпа, която стои отпред. Когато най-накрая успеете да спрете поглед на статуята, ще видите, че тя изглежда по същия начин, както и на снимка, само дето на живо е още по-малка.

2. Гондолите, Венеция (Италия)

Гондолите във Венеция.

Венеция е любимата дестинация за романтичните души. Подгответе се, преди да отидете, защото дори извън сезона градът е много по-претъпкан с туристи от Таймс Скуеър в навечерието на Нова година. Ако желаете да се повозите в романтичната гондола, не бъдете разочаровани, когато чуете цената – 40 минути разходка за около € 80. Прави сте, че не става въпрос за пари, когато това е възможност веднъж в живота. Така е, заслужава си да подарите на любимата това уединено сантиментално изживяване, но не забравяйте, че около вас ще плават още десетки други гондоли с хора, споделящи абсолютно същото.

Трудно е да се доберете до най-известната картина в света.

1. Мона Лиза, Париж (Франция)

През 16-ти век Леонардо да Винчи рисува загадъчно усмихната жена. Представяте ли си, ако знаеше какви трудности изпитват хората през 21 век, за да я видят. Днес прочутата картина се намира във великолепния “Лувър” в Париж. Най-големият национален музей във Франция е толкова голям, че ако искате да видите всяка картина, ще трябва да си отделите около 500 години. Всеки пътеводител препоръчва бърза обиколка и задължителна спирка при Мона Лиза. Много туристи решават да го направят и в резултат от това пред картината е такова стълпотворение, че е трудно да се види дори малка част от нея.

2 Коментари към “Топ 8 на най-разочароващите туристически дестинации в Европа”

  1. мая каза:

    Много готина статия!

  2. милко каза:

    наистина е така хаха

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress