Фън шуй

Фън шуй е знание, до преди век обвито в тайнственост, но сега достъпно и до нас.
Това е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията Ци. Представлява система за подобряване на личния живот, посредством положителна енергия, базираща се на хармония между Земята и Небето. С Фън Шуй могат да се избират благоприятни места за живеене или се правят промени, които да подобрят дадено място и с това живота на хората. С помощта на Фън Шуй може да се избира място за строеж на жилища и на цели селища, може да се планира интериора и екстериора на сградите, могат да се привлекат късмет и положителна енергия.
Как да разположим мебелите така, че да привлечем в живота си повече хармония? Силата на учението идва именно от отговора на подобни въпроси, като дава теоретична обосновка, която помага да направим определен избор.
Астрологическите методи на Фън Шуй спадат към класическите школи и са доказали през вековете своята истинност и полезно действие. Специалистите по Фън Шуй традиционно използват сложен компас, в който всяко направление има специфични свойства. Двата йероглифа означават „вятър и вода”, на пинин се изписват feng shui и на български е правилно да се произнасят „фън(г) шуей”, но с годините се е наложила транскрипцията „фън шуй” като най-масово употребявана.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress