Хотел Добринище

Хотел „Добринище“ е с централно местоположение и на възлово място- на площада в едноименния град. Той е част от цялостен комплекс, в който влизат още хижите Гоце Делчев и Безбог, както и лифтовото стопанство на ски зона Добринище. Разполага със 130 легла, лоби бар, механа и лятна тераса – бирария. Стаите са удобни със самостоятелен санитарен възел, телевизор и телефон. На пет минути от хотела е градската минерална баня, а малко по-далеч- откритият плувен басейн.
Добринище е малък град на 7км. от курорта Банско, надарен с много природни богатства, носещи ключ към здраве и дълголетие. Плодородното поле, минералният извор и широката достъпност до неговите лековити качества, както и кристалните води на река Десилица, която тече през селището, са първите важни неща за хората. Тук от всякъде се виждат планински гледки. Закрилниците на градчето са пиринските върхове Дисилица, Безбог и Полежан, в далечината на запад до късното лято се белеят острите зъбери на Рила, а пък Родопите примамват със зелените си хълмове.
В Добринище се диша леко и животът тече със своя провинциален и идиличен ритъм. Празниците са празници с църковен звън на камбаните и литургии, с богати трапези, курбани и музика. Делниците са свързани с традицонната земеделска работа и прозводството на така ценните днес биологичночисти продукти. Местният пазар се случва всеки понеделник и на него могат да се купят какави ли не неща и да се срещнат добринищени.

гр. Добринище, ул. „Търговска“17
телефон:+359 7447 2120
факс: +359 7447 2128
reservations@hoteldobrinishte.com
Уеб сайт : hoteldobrinishte.com

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress