Хотел Трещеник

Туристическият комплекс Трещеник е разположен в едноименната живописна местност на южния склон на Източна Рила, на 1695 м н.в., сред обширни поляни и смърчова гора. Трещеник се намира на 14 км северно от Якоруда и 150 км от София.Хотелът разполага с 18 двойни стандартни стаи, 2 двойни лукс стаи, 4 стандартни апартамента, 1 голям и 2 лукс апартамента.

Макар да е разположен сред девствената природа, в хотела не липсват както традиционните удобства, така и все по-нужната връзка със света – интернет. Условията за любителите на ски туризма са отлични. Хотелът има ски писта в близост и два ски влека – един за порастналите и един за най-малките си гости.

За малчуганите е и детската площадка.Обширният и уютен ресторант е с 80 места и меню от традиционна българска и европейска кухня. Природата на Трещеник и благоприятните климатични условия са чудесни предпоставки за отдих и туризъм през цялата година.
Трещеник е удобен изходен пункт за множество пешеходни маршрути в Рила планина.

Могат да се направят интересни екскурзии до живописните местности Нехтеница и Мечата дупка, Якорудския циркус и Якорудските езера, до Казанския циркус и Казанските езера, до Грънчарския циркус и Грънчарските езера . С джип или пеша по черен път може да се отиде и до язовир „Белмекен“ или до впечатляващата клисура Връви Секул.

Цени: Единична стая-25лв.,

Двойна стая-40лв.,

Апартамент-65лв.,

Апартамент Лукс-80лв.

Контакти:
„Трещеник“
Телефони:
+359 887 52 32 42, +359 886 799 600
Уеб сайт: treshtenik.com

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress