Хотел Чардака

Без значение дали само минавате през града или идвате на почивка, „Чардака” е хотелът в Калофер, където ще бъдете посрещнати топло от домакинята Ина като дълго чакани и скъпи приятели.Тук можете да усетите спокойствието и силата на природата, здравата прегръдка на Балкана, както и борбения възрожденски дух, който не се усеща никъде в България така, както в Калофер.
Бялата къща за гости е кацнала като лястовица на западния склон на Калофер, на главната улица, съвсем близо до центъра на града. Издържана е в класически Калоферски архитектурен стил и предлага едновременно възможността да усетите атмосферата на стар възрожденски Калофер, съчетана с модерните удобства, които съвременният турист все повече търси.
Къщата за гости заслужава името си с чардака, от който се открива прекрасна гледка към боровите гори на местността Кошовете. Оттук с приятели можете да се наслаждавате на гледката, обядвайки, вечеряйки или просто почивайки на чардака. На разположение на гостите са светли и просторни стаи за 12 до 14 човека, със собствен санитарен възел, кабелна телевизия и безжичен интернет. Къщата е термоизолирана и отоплението е решено с локално парно.
Тук храната е ритуал. За закуска можете да опитате някой от специалитетите на Ина – тутманик, банички на тиган, мекици, домашна баница и кисело мляко, палачинки или пържени филийки с балкански мед и домашно овче сирене. За гостите, за които кулинарните самоизяви са удоволствие, от което не искат да се лишат, на разположение има кухня с уреди и съдове, както и голямо подвижно барбекю. А тези, които искат да се поглезят, могат да поръчат, а домакинята с удоволствие ще се погрижи масата им да бъде отрупана със вкусни специалитети.

гр. Калофер, ул. „Калифер Войвода“, No 35 П.К. 4370
Тел: +359 889 472411,E-mail:chardaka@gmail.com
Уеб сайт: chardaka.com

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress