22 МАРТ – ПРАЗНИК НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Всяка година на 22 март, Велико Търново чества своя празник. Оказва се, че старата столица е първият български град, който в границите на третата българска държава определя свой празничен ден.

И тази година общината е подготвила много атракции и разнообразна програма за гражданите и гостите на града. В три поредни дни претендентът за Европейска столица на културата ще се превърне в предпочитано място за разходка и забавления на малки и големи.

В парк „Марно поле” е предвидено детско интерактивно шоу. По улиците на града място ще намери и станалия традиционен Стрийт парад.

Всички ще имат възможността да видят уникалното 3D мапинг шоу. И тази година мястото, където ще се състои модерничтичното представление ще бъде сградата на художествената галерия „Борис Денев”, в непосредствена близост до паметника „Асеневци”. Стотици светещи хартиени фенери ще озарят небето над нощно Велико Търново.

На 23 март, само на 3 км от центъра на града, в село Арбанас, на връх Тодоровден, гражданите и гостите на Велико Търново могат да видят „кушията“ и проследят конкурса за най-гиздав кон. На същия ден вечерта на знаковата за града Средновековна крепост, ще се състои спектакъла „Затваряне портите на Царевец“. Празничният ден ще завърши с Аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“.

24 март – Благовещение ще се превърне в ден, в който всички могат да поспортуват в парка.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress