5 изненадващи европейски ски курорта

Отегчени ли сте от все същите ски писти, обичайните барове и хотели и познатите тълпи? Ако можете да пазите тайна, ще ви запознаем с едни от най-добрите европейски ски курорти, за които може би не сте чували.

Vallorcine (Франция) – 1260 м.

Vallorcine - един очарователен ски курорт.

Vallorcine е истинско скрито съкровище, сгушен в долината между Шамони и швейцарската граница. Един малък, очарователен, и достъпен курорт, тъй като се намира само на 16 км от Шамони, с лесен достъп от Женева, което го прави по-евтина алтернатива за семейства с деца. Предпочитан е от доста туристи, които търсят идеалното ски приключение през почивните дни.

Освен пистите, тук ще опознаете и местните традиции.

Oz-en-Oisans (Франция) – 1350 м

Оз En Oisans е един от петте ски курорта в Grand Rousses, които споделят една и съща ски зона в южната част на Алпите. Най-голямото предимство да се спускате там е, че това са пистите, които могат да се похвалят с най-добрия наклон в района, въпреки че когато падне повече сняг не винаги са достъпни. Това живописно курортно селище ще ви изненада със ски училище, интересни магазини, барове и ресторанти и дори ледена пързалка.

Orelle (Франция) 880 – 3 230 м.

В Orelle ви чакат 160 км писти.

Orelle е малко планинско село само с 400 жители, намиращо се в долината Maurienne. То ще ви очарова и с неподправения си автентичен облик, запазил традициите и културата си непокътнати. Общо 160 км писти приветстват абсолютно начинаещи, напреднали и професионални скиори. За 15 минути в кабинковия лифт ще се понесете над най-високия ски курорт в Европа.

Курортът предлага отлични съоръжения.

Pragelato (Италия) 1535 – 2 700 м.

Pragelato (в превод: ледена поляна) е известен ски курорт, който се простира над Франция и Италия, съчетаващ 400 километра несвързани писти. Местната ски зона е около 50 км и е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали. Тук ще ви впечатлят две олимпийски писти и няколко отлични извънпистови, спиращи дъха, наклона. Местата за настаняване са многобройни, а самият курорт има отлични съоръжения за зимен туризъм, останали от Зимните олимпийски игри в Торино през 2006 г.

Sonnenkopf (Австрия) 1712 – 2 300 м.

Само вие и приключението.

Sonnenkopf е малък ски курорт, в който туристи, сняг и слънце са неделима част от сезона. Зоната се намира в подножието на Арлберг, в близост до известния курорт “Свети Антон”. Този малък курорт е подходящ за семейства, заради постоянно огряващото слънце, впечатляващото съотношение цена – качество и детския парк с множество забавления. Освен това курортът предлага и всички обичайни услуги: ресторанти, магазини, ски-училище и, разбира се, ледените барове, създаващи неповторима атмосфера.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress