Беклемето – една неочаквано добра ски дестинация

Беклемето, община Троян, е известна местност в Троянския Балкан – връхна точка на прохода Троян-Кърнаре, с надморска височина от 1590 метра. Намира се на 20 км южно от град Троян.
Природата си е наумила местността Беклемето да бъде именно ски курорт. Идеалното разположение, благоприятният климат, предпоставките за туризъм и отдих правят Беклемето един запомнящ се курорт. Тук се намират най-добрите писти, утвърдени от международните организации по биатлон и ски-бягане, с дължина от 2 км до 10 км. Трите писти се отичават с изключително ниво, съоръжени са с влекове и отговарят на стандартите за ски алпийски дисциплини. На разположение са още частно ски училище, три ски гардероба, моторни шейни и много други. Има и топографска карта за лятно ски ориентиране с трасе 120 км. Любителите на силните усещания ще оценят всеки миг от престоя си в Беклемето.
Туристическият комплекс е разположен в една от най-красивите части на Национален парк “Централен Балкан”, ето защо може да предложи невероятни маршрути, природни забележителности и удивителни гледки. Местността е идеално място за туризъм и отдих, тъй като на територията й има множество хотели и почивни станции, които предлагат прекрасни условия за ваканция и почивка в туристическия комплекс. Беклемето предлага удобни за зимни и летни преходи планински терени от хижите „Дерменка“, „Добрила“, „Амбарица“, „Козя стена“, „Хайдушка песен“, „Ехо“, „Вежен“, х.“Чучул“ и др.

Транспортни връзки:
На 160 км от София
На 300 км от Варна
На 100 км от Пловдив
На 290 км от Бургас

Вижте още: Хотел Беклемето Комплекс „Острова

снимка: http://vilaivena.com

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress