Класация: Българските курорти са най-евтините в Европа за лятото

Българския е на първо място в класацията за най-евтината дестинация за лятна почивка, направена от британската пощенска служба. Списъкът е базиран на стойността на въображаема кошница с типичните продукти, необходими за лятната ваканция, а в прочуването са включени 14 европейски курорта.
„България може да не е първата дестинация, за която се сещате за лятна почивка, но това може да се промени, след като бе обявена за най-евтината дестинация е Европа“, пише „Дейли Мейл“.
Курортите на българското Черноморие предлагат най-добрата цена за чаша кафе, храна навън и задължителните за лятото- слънцезащитен крем и студена напитка, сочи британското проучването. Въображаемата пазарска кошница, съдържаща десет основни продукти за лятото, България струва 37.39 паунда, което с 13.6% по-малко от миналото лято.
„Най-популярният курорт в България е Слънчев бряг. Той е точно копие на тези в Испания и Гърция“, съобщава вестникът. Също така в статията е споменато, че в страната ни има и няколко популярни ски курорти.
Второ място в класацията заема Алгарв в Португалия с кошница на стойност 44,02 паунда, измествайки испанския курорт Коста дел Сол. Италианският град Соренто заема първото място в позицията с кошница на стойност 101.60 лири, което е почти три пъти по-скъпо, отколкото в България.

Read more: http://society.actualno.com/Klasacija-Bylgarskite-kurorti-sa-naj-evtinite-v-Evropa-za-ljatoto-news_469437.html#ixzz3YWlmmjoX

2 Коментари към “Класация: Българските курорти са най-евтините в Европа за лятото”

  1. В интерес на истината имаме и доста хотели и курорти в които цените далеч не са толкова ниски.

  2. Robert каза:

    Thanks for the interesting information.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress