Капо Д`орсо

Капо Д`орсо в превод означава “върха на мечката”. Интересната скала е с формата на мечка и се намира на върха на хълм, който предлага прекрасна гледка към морето. Освен на туристи, мястото се радва и на интерес от страна на катерачи.
Капо Д`орсо се намира на около 4 км от Палау и на 40 км от летището и пристанището на Олбия. Любителите на уиндсърфинг, ветроходство и гмуркане също ще останат приятно изненадани. В сянката на прочутата гранитна природна скулптура се простират безбрежните брегове на Сардиния – бели пясъчни плажове, сгушени в зеленина и озарени от блестящото сияние на юлското слънце.

Изглед от Капо Д`орсо.

Един от най-привлекателните хотели на острова е 5-звездният “Capo D’Orso”, предлагащ изключителна понорамна гледка към архипелага Ла Мадалена и Коста Смералда. Хотелът ще ви завладее с романтичния си стил, дори вечерите там са придружени от мелодията на арфа. През деня можете да се разходите из парка с площ над 100 000 кв. метра, защитен от вятъра и заобиколен от заливи, или пък да се потопите в комфорта на луксозното яхтено пристанище, разполагащо с отличен ресторант. Цените за човек в двойна стая варират в зависимост от месеца, който сте си избрали за почивка, но обикновено започват от 200 до 500 евро. Разбира се, можете да изберете и по-скромен вариант и да наемете апартамент, като цените са същите, но за седмица престой. Под ласкавото слънце на Сардиния всеки може да от крие място за себе си – дали ще отседне в луксозен хотел, ще наеме апартамент, на палатка в къмпинг или в каравана край самото море – тук всеки е добре дошъл.

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress