Къща за гости Любима

Къща „Любима” се намира в село Яковци на 5 километра от град Елена на главния път Велико Търново – Елена, в непосредствена близост до язовир Йовковци. Къщата е изградена в традиционен възрожденски стил, като интериорът е декориран със старинни предмети, а освен това можете да се насладите на барбекю с пещ и място за хранене на открито.

Никоя снимка не може да опише атмосферата на една къща или природата, защото тук не се чуват птиците и водата, не ухае на цветята в градината и не може да накладеш огнището сам. Но все пак в този раздел сме се постарали да подберем снимки, които да ви дадат реална представа за къщата, както и за природата наоколо.

Къщата разполага с две механи, по една на етаж. Към всяка механа има оборудван кухненски бокс, където можете да покажете своите кулинарни способности.

Забележителности: По време на престоя си в къща за гости „Любима” можете да направите излет до близкия язовир „Йовковци”, който предлага чудесни условия за пикници, риболов, барбекю.
Можете да посетите и забележителностите на град Елена. Разходете се по съхранените възрожденски улички около прочутата „Даскалоливница” и непременно посетете Камбуровия хан, за да усетите пулса на безвремието. Тук времето вечно и неуморно се отмерва от Часовниковата кула – символ на града.
Задължително намерете време да посетите и родната къща на Иларион Макариополски. Вещи историци ще ви разкажат много за живота и бита на семейството. Ще видите уникални предмети, съхранени през столетията, ще поседнете на сайванта да се полюбувате на въздуха, на уханния хлад, който на талази идва от столетните чемшири в двора и ромолящата вода.
Попниколовата къща Църква „Успение Богородично” Къща-музей „Иларион Макариополски”
Елена винаги се е гордяла със своите църкви. Уникални, живи, дишащи с дъха на предците ни, които са с нас и ни окрилят и ни дават сили да вървим напред. Всеки турист в Елена смирено скланя глава, прекрачвайки прага на църквата, запалва свещ и сякаш за миг укротява ритъма на живота си. Това е част от предназначението на всяка почивка. Църквите в Елена са три – забележителна духовност за такъв малък град.

В близост се намират и Капиновския, Плаковския и Килифарския манастир. От своите домакини ще получите точна информация как се стига до тях, а може и да влязат в ролята на ваши екскурзоводи, ако желаете.

Адрес: село Яковци, община Елена, област Велико Търново
Телефон 0889/485447
E-mail mail@lyubima.eu
Уебсайт: lyubima.eu/

Добави коментар

Copyright © 2011-2023 Turizmo.bg. Всички права запазени.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress